Dag 2 (zondag 19 oktober 2014)

19-10-2014 20:46

Beste lezers en lezeressen,

Onze blog begint bij gisteravond.
Het Kinderhouse stond op z'n kop, de stroom was uitgevallen door de telefoons die iedereen graag wilde opladen, de Ierse stroom had daar dus duidelijk geen zin in (hahaha). Toen we dachten alles gehad te hebben, ging het brand alarm ook nog af terwijl er geen brand was, kortom een korte nacht.
Alles was wel meteen verholpen, buurtbewoners en de kroegbaas van de kroeg die naast Het Kinderhouse zit kwamen ons direct helpen.

Om 8 uur werden wij gewekt en om 9 uur moesten we ontbijten. Bij het ontbijt werd een bijbellezing (1.Johannes) voorgelezen door Pastor Adri.
Beste vrienden,
Laten we elkaar lief hebben, want de liefde komt van God.
Iedereen die lief heeft is een kind van God en kent God,
maar wie niet lief heeft, heeft God niet leren kennen,
want God is liefde.
Hierin heeft God ons zijn liefde duidelijk getoond dat hij zijn enige Zoon de wereld in gestuurd heeft om ons het leven te geven.
De liefde bestaat niet daarin dat wij God lief gehad hebben,
maar dat Hij ons lief heeft en zijn Zoon gestuurd heeft om onze zonden goed te maken.
Beste vrienden,
als God ons zo lief gehad heeft, dan moeten wij ook elkaar lief hebben.
Nooit heeft iemand God gezien,
maar als wij elkaar lief hebben blijft God met ons zelf verbonden;
Zijn liefde wordt in ons volledigd.
Hieraan kunnen wij zien dat we met Hem verbonden zijn,
en Hij met ons:
Dat Hij ons van Zijn geest gegeven heeft.
Verder kunnen wij persoonlijk als ooggetuigen verklaren dat de Vader Zijn Zoon gestuurd heeft als Redder van de wereld;
en als iemand Jezus belijdt als de Zoon van God,
dan blijft God met Hem verbonden, en Hij met God.
Zo hebben we de liefde leren kennen en geloven, die God voor ons heeft.

Na het ontbijt gingen we met de bus naar de vuurtoren waar onder andere Sint Johns Point is.
Het was erg winderig, de zon scheen wel en iedereen had het naar zijn zin. De een klom over de rotsen en de ander ging kijken bij de ruïne. Ook hebben wij hier stil gestaan over de inhoud van het gebed van die ochtend, Adri wilde graag aan het einde van de week een spreuk over het gebed horen in de zin van tegeltjes wijsheid.
Om 11 uur reden wij naar Het Kinderhouse want om half 12 pas er een dienst in de plaatselijke Katholieke kerk waar wij naar toe gingen.
Adri ging voor in deze dienst samen met de plaatselijke Pastor, Peter O'Hare. Aan het eind van de dienst hebben wij hem een sweater aangeboden, hij was hier erg blij mee en verrast door want dit was zijn eerste "hoodie" zoals hij trots zei.
De mensen in de kerk werden aan het eind van de dienst uitgenodigd om bij ons te lunchen. Maasje en Bart hadden soep gemaakt en de rest van de groep had geholpen met het klaar zetten van "het lunch buffet".
Na de lunch speelde een mevrouw uit de buurt die was gekomen voor de lunch een stuk muziek op haar viool voor ons. Iedereen was erg enthousiast.
Toen we alles hadden opgeruimd zijn wij vertrokken naar Struel Wells. 

Struel Wells is een plaats waar alle pelgrims langkomen. Dr. Finbar McCormick heeft ons het nodige verteld over deze bijzondere plek.
Aan het einde van de rondleiding hebben wij hem ook verrast met een trui. Onder luid applaus hebben wij nog gezongen voor zijn verjaardag want hij is volgende week jarig.
Toen hebben we stil gestaan bij momenten in je leven dat er situaties zijn die keihard kunnen zijn maar waar wel weer nieuwe bronnen ontstaan.
Adri las voor uit Exodus, een verhaal over nieuwe bronnen op een onvruchtbare,keiharde bodem, wat betrekking had tot deze plek. Onder anderen Jan Gademan en Julia hebben hun verhaal gedaan over nieuwe bronnen op een moeilijk moment in je leven.
Hierna zijn we naar het graf van Sint Patrick gegaan en hebben we een rondje gelopen om de Sint Patrick Church, want de kerk was gesloten.

Eenmaal thuis aangekomen zijn de jongeren gaan kaarten en om half 7 werd er avond eten gehaald, heerlijk Chinees van de plaatselijke afhaal Chinees in Ardglass.
Vanavond gaan we naar de pub voor een stukje volksmuziek. In Noord-Ierland mag je pas een pub in als je 18+ bent, maar voor ons wordt er vanavond een uitzondering gemaakt.

 

Een fijne avond en tot onze volgende blog!
Groetjes,

Bob Verhoeven,
Iris Balk,
Maasje van Schaik