Dag 5 (22 oktober 2014)

22-10-2014 17:35

Beste lezers en lezeressen,

Vandaag plaatsen we de blog vroeger dan de afgelopen dagen, iedereen is erg druk met de voorbereidingen voor vanavond en morgen want we krijgen vanavond gasten op bezoek die mee komen eten.
Annette is druk in de weer met een bezem, Rianne en een aantal sterke jongens proberen het biljard te verplaatsen en Julia en Eva staan in de keuken. 

Vanmorgen bij het ontbijt werd er zoals elke morgen een Keltisch zegengebed voorgelezen.
Moge de engel
die de boodschap van vrede
in de wereld bracht,
niet aan je huis voorbij gaan.
Moge het Kind
dat zijn goddelijkheid
verborg achter zijn armoede
in jouw hart woning vinden.

Bedenk altijd
dat God naar ons toekwam
in de gestalte van een kind,
en dat jij bij Hem welkom bent
als je zelf kind durft te zijn.

Na het ontbijt wat vandaag was klaar gezet door de jongens hadden we nog een half uur de tijd om wat voor ons zelf te gaan doen voordat we zouden vertrekken naar Saul.
Onderweg zijn we ook gestopt bij Slieve Patrick, de heuvel waar dit beeld op staat hebben we beklommen. Op de afdaling naar beneden hebben we bij de Lourdesgrot gelunched. Ook hebben wij eenmaal een tientje gedaan van de rozenkrans. Onze lunch bestond uit brood wat iedereen die ochtend zelf had gesmeerd. Maar iedereen moest een sobere lunch maken. Door te delen hebben we het wonder laten gebeuren van de 5 broden en 2 vissen. Wat bleek, er bleef inderdaad over. 

Daarna zijn we doorgereden naar het kerkje in Saul. Hier hebben wij een dienst gehad. Het was een dienst alleen voor ons met Pastor Adri. Na de dienst zijn we naar Down Patrick gegaan waar we een kop warme chocomel kregen van Jan. Na opgewarmt te zijn gingen we weer naar huis. Hier hebben we allemaal wat voor ons zelf gedaan en nu is iedereen druk in de weer met het huishouden.

Morgenavond komt onze een na laatste blog want dan is het onze terugreis dag. Over een aantal weken zullen we een terug kijk avond hebben met de jongeren en dan zal daar ook nog een blog over worden geplaatst.
Tot morgen avond!

Groetjes,
Jelle Balk,
Dèstn Mulder,
Maasje van Schaik